Gujana – jak uzyskać wizę?

Gujana – jak uzyskać wizę?

Aby polecieć do Gujany, a właściwie Kooperacyjnej Republiki Gujany będzie potrzebna Ci wiza. Poniżej znajdziesz wszystkie niezbędne informacje, które pomogą Ci w uzyskaniu dokumentu.

Gdzie aplikować o wizę do Gujany?

Niestety w aplikacji o wizę nie będziemy mogli pomóc, o dokument musisz ubiegać się samodzielnie w Ambasadzie Gujany w Brukseli, Londynie lub Caracas. Jeśli nie masz możliwości złożenia wniosku w placówce dyplomatycznej Gujany, możesz wysłać wniosek do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Gujany o wydanie wizy na granicy.

UWAGA! Otrzymanie wizy nie gwarantuje wjazdu na terytorium Gujany – ostateczną decyzję podejmują funkcjonariusze miejscowej straży granicznej.

Ile to będzie kosztować?

Koszt wizy turystycznej wynosi 20 USD, biznesowej trzymiesięcznej – 40 USD, a biznesowej rocznej – 50 USD.

Wymagane dokumenty

Aby uzyskać wizę turystyczną, należy:

  • wypełnić dwa wnioski wizowe,
  • dołączyć dwa zdjęcia paszportowe,
  • paszport ważny przez co najmniej 6 miesięcy .

Dodatkowo na granicy powinieneś mieć ze sobą bilet powrotny oraz środki pieniężne na utrzymanie podczas pobytu w tym kraju.

Czas oczekiwania na wydanie wizy

Czas trwania wydawania decyzji o przyznaniu wizy trwa zwykle 6 tygodni. Jednak aby mieć dokument wcześniej, lepiej nie aplikować o niego na ostatnią chwilę.


 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


NEWSLETTER

Odbierz 5% zniżki na dowolną wizę!  

Zgadzam się na otrzymywanie newslettera.

autoresponder system powered by FreshMail