NEWS. Jako pierwsi w Polsce mamy nowe wnioski wizowe do Chin w języku polskim – blog.aina.pl

NEWS. Jako pierwsi w Polsce mamy nowe wnioski wizowe do Chin w języku polskim – blog.aina.pl
NEWS. Jako pierwsi w Polsce mamy nowe wnioski wizowe do Chin w języku polskim – blog.aina.pl
5 (100%) 1 ocen

Od 10 kwietnia oficjalnie wprowadzono duże zmiany związane z wypełnianiem wniosków wizowych do Chin. Po 9 maja br. wszyscy ubiegający się o wizy do Chin powinni uzupełnić nowy formularz oraz dokonać rezerwacji wizyty w centrum wizowym. Wniosek zawiera 9 stron, jest bardzo rozbudowany i należy uzupełnić go w języku angielskim.

Co trzeba będzie zawrzeć we wniosku?

Przed złożeniem dokumentów, każdą wizytę trzeba będzie umówić w centrum wizowym. Wnioski obowiązkowo musi podpisywać aplikant (nie osoba trzecia). Będą również dokładnie sprawdzane zaproszenia wystawione przez chińskie firmy (w przypadku aplikowania o wizy biznesowe). Jak wcześniej informowaliśmy – wnioski muszą zostać wypełnione poprawnie w języku angielskim (bez polskich znaków). Zdjęcie do wizy musi być biometryczne (głowa na wprost) nie będzie mogło być wykonane w okularach i będą musiały być na nim widoczne uszy aplikanta.

Informacje we wniosku wizowym do Chin

Wśród informacji, które trzeba zamieścić we wniosku znalazły się m.in.: bardzo szczegółowe informacje o dotychczasowym zatrudnieniu. Również co istotne przed aplikacją – zakończonego wniosku nie będzie można już edytować. Na uzupełnionym i wydrukowanym już formularzu nie będzie można wprowadzać poprawek*(maksymalnie do dwóch błędów). Dodatkowo zostanie wprowadzony limit aplikacji o wizę do Chin każdego dnia (stąd lepiej przygotować się na opóźnienia).

Wiza do Chin – Aina Travel

Oczywiście jak zawsze służymy pomocą przy wypełnianiu wniosków wizowych oraz zajmujemy się całą procedurą (w tym umówieniem wcześniejszej wizyty w centrum wizowym, weryfikacją prawidłowego wypełnienia wniosku) oraz jako pierwsi na rynku oferujemy na naszej stronie cały wniosek do wypełnienia w języku polskim. Sprawdź naszą ofertę:

Wiza do Chin
Wiza do Chin

Wiza do Chin – dokumenty

Jeśli chodzi o wymagane dokumenty nie nastąpiły żadne zmiany. Jeśli aplikujecie o wizę turystyczną do Chin przygotujcie jak zawsze:

– paszport (ważny minimum pół roku od daty złożenia)
– fotografię (aktualną, kolorową, wg powyższych wytycznych)
– potwierdzenia rezerwacji biletu lotniczego w obie strony na każdy z wjazdów
– potwierdzenia rezerwacji hotelowej na każdy wjazd.

Przy wizie biznesowej trzeba przygotować następujące dokumenty: zaproszenie z chińskiej firmy, oryginał paszportu wraz z kopią, wypełniony wniosek i zdjęcie biometryczne.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


NEWSLETTER

Odbierz 5% zniżki na dowolną wizę!  

Zgadzam się na otrzymywanie newslettera.

autoresponder system powered by FreshMail